ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Ştiri din Moldova

Ştiri din Moldova / >

Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene al MAE al Franţei va vizita Republica Moldova

În zilele de 11-12 noiembrie 2009, dl Pierre Lellouche, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Franţei, va întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova.

Pe agenda vizitei figurează întrevederi cu dl Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Filat, Prim-ministru, Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Vitalie Marinuţă, Ministrul Apărării, cu alte persoane oficiale. Cu ocazia vizitei, oaspetele va participa la inaugurarea oficială a Clubului Francez de Afaceri şi va avea o întâlnire cu comunitatea franceză din Moldova.

Obiectivul principal al vizitei vizează impulsionarea relaţiilor bilaterale moldo-franceze, dinamizarea modalităţilor de cooperare în domeniul integrării europene, în special suportul pe care partea franceză l-ar putea acorda demersului de integrare al Republicii Moldova. În cadrul discuţiile cu oficialităţile de la Chişinău urmează a fi discutate şi alte chestiuni de interes reciproc.

N.B. Pe data de 12 noiembrie, ziariştii sunt invitaţi la o conferinţă de presă a dlui Pierre Lellouche, care va avea loc la ora 14.45 la reşedinţa Ambasadorului Republicii Franceze (str. Timiş 24, telefon pentru informaţii suplimentare: 200 400)